Authentic Olympus Land

banner ti na kanete

Προτάσεις Εκδρομών

(0 ψήφοι)

Meet Poseidon 2

 Meet Poseidon 2 - Εκδρομή (Ελληνικά, English, French, German)

  • Περιγραφή σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά

    Description in Greek, English, French and German
 

Περιγραφή

Meet Poseidon 2

1η Ημέρα: Άφιξη στην Ελλάδα
Καλώς ήλθατε! Οι επισκέπτες μας φθάνουν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης / Αθήνας όπου τους παραλαμβάνει το mini-van μαζί με τον ξεναγό μας. Μετά την πρώτη γνωριμία μεταξύ του group μας, ξεκινάμε τη διαδρομή προς τον ξενώνα διαμονής στη Σκήτη Αγίας. Φθάνουμε στον ξενώνα όπου μας καλωσορίζει ο ιδιοκτήτης και αναπαυόμαστε στα δωμάτιά μας. Στο σαλόνι έχει ετοιμαστεί το δείπνο όπου θα καθίσουμε όλοι μαζί, θα φάμε και θα γνωριστούμε. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος, και ανάπαυση. (Διανυκτέρευση σε χερσαίο ξενώνα)

2η Ημέρα: Παίρνουμε το πρωινό μας στην τραπεζαρία και ξεκινάμε για το λιμάνι του Βόλου όπου θα βρούμε το ιστιοφόρο που θα μας συνοδέψει στο ταξίδι μας. Επιβιβαζόμαστε στο σκάφος και γνωρίζουμε το skipper μας ο οποίος και θα μας μυήσει στην αρχαία αυτή τέχνη της ιστιοπλοΐας, από τα πρώτα μόλις μίλια του ταξιδιού μας, μέσα στον κόλπο του Παγασητικού. Η διαδρομή μας καταλήγει στο νησί Παλιό Τρίκερι, όπου θα πάρουμε το μεσημεριανό μας σε παραδοσιακή ταβέρνα, δίπλα στη θάλασσα. Στη συνέχεια ακολουθεί μια μικρή πεζοπορία μέχρι την Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας. Επισκεπτόμαστε την μονή αυτή και μάλιστα, όποιος επιθυμεί μπορεί να φιλοξενηθεί για το βράδυ στο χώρο του μοναστηριού (πάντα με τη συνοδεία του ξεναγού μας), οι υπόλοιποι γυρνάμε στο λιμανάκι του νησιού για το δείπνο μας. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος και ανάπαυση. (Διανυκτέρευση στο ιστιοφόρο ή στο μοναστήρι)

3η Ημέρα: Παίρνουμε το πρωινό μας το οποίο ετοιμάζουμε όλοι μαζί στο κατάστρωμα και αναχωρούμε απ’ το Τρίκερι. Κατευθυνόμαστε προς την Τσουγριά, παραλία της Σκιάθου, όπου θα κάνουμε μπάνιο στα μαγευτικά καταγάλανα νερά της και θα πάρουμε το μεσημεριανό μας. Έπειτα βάζουμε πλώρη για τη νοτιοδυτική Σκόπελο όπου αναλόγως διάθεσης και καιρού ασφαλίζουμε το σκάφος μας στο λιμανάκι του μαγευτικού Πάνορμου. Κάπου εκεί παίρνουμε το δείπνο μας. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος και ανάπαυση. (Διανυκτέρευση στο ιστιοφόρο)

4η Ημέρα: Με το ξύπνημα, παίρνουμε το πρωινό μας το οποίο ετοιμάζουμε όλοι μαζί στο κατάστρωμα και αρχίζουμε την πλεύση στη νότια, ποιο απάνεμη πλευρά της Σκοπέλου όπου βρίσκονται και οι ομορφότερες παραλίες του νησιού. Στη πλεύση αυτή αποφασίζουμε από κοινού που θα κάνουμε στάσεις για μπάνιο και φαγητό μιας και στο δρόμο μας συναντάμε το όμορφο Λιμονάρι, το πευκόφυτο Αγνώντα και το μαγευτικό Στάφυλο. Έπειτα ξεκινάμε για το Πατητήρι της Αλοννήσου, το κύριο λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού, το οποίο οφείλει το όνομά του στα πατητήρια του κρασιού, όπου θα ασφαλίσουμε το σκάφος μας και θα δειπνήσουμε. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος και ανάπαυση. (Διανυκτέρευση στο ιστιοφόρο)

5η Ημέρα: Με το ξύπνημα, παίρνουμε το πρωινό μας, το οποίο ετοιμάζουμε όλοι μαζί, στο κατάστρωμα και αρχίζουμε την πλεύση προς την Κυρά Παναγιά, την αρχαία Αλόννησο σύμφωνα με ιστορικές ενδείξεις. Εκεί θα σταματήσουμε για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό – πικνίκ στην παραλία του Αγίου Πέτρου, μια μικρή πανέμορφη παραλία της Κυρά Παναγιάς, προσβάσιμη μόνο από θάλασσα. Στη συνέχεια, θα αγκυροβολήσουμε στο Πλανήτη, έναν από τους μεγαλύτερους φυσικούς και προστατευμένους κόλπους του Αιγαίου και ένα από τα ομορφότερα σημεία των Σποράδων. Από εκεί θα περπατήσουμε μέχρι το ομώνυμο μοναστήρι του 16ου αιώνα, Κυρά Παναγιά, το οποίο και θα επισκεφτούμε, ύστερα απο μια μικρή πεζοπορική διαδρομή ανάμεσα στους ελαιώνες. Ακολουθεί επιστροφή στο σκάφος, δείπνο, ελεύθερος χρόνος και ανάπαυση. (Διανυκτέρευση στο ιστιοφόρο)

6η Ημέρα: Με το ξύπνημα, παίρνουμε το πρωινό μας, απασφαλίζουμε το σκάφος μας και σαλπάρουμε για το λιμάνι της Σκοπέλου. Μας περιμένει μια μέρα γεμάτη ιστιοπλοΐα. Επιλέγουμε που θα σταματήσουμε στη διαδρομή για μπάνιο και μαγειρεύουμε εν πλω. Όταν φτάσουμε στο λιμάνι και αφού δέσουμε το σκάφος μας, μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα στη μαγευτική χώρα του νησιού πριν το δείπνο μας. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος και ανάπαυση. (Διανυκτέρευση στο ιστιοφόρο)

7η Ημέρα: Με το ξύπνημα, παίρνουμε το πρωινό μας, απασφαλίζουμε το σκάφος μας και σαλπάρουμε για το λιμάνι του Βόλου. Εκεί αποχαιρετούμε το skipper μας, κάνουμε μια σύντομη βόλτα στη πόλη του Βόλου και επιβιβαζόμαστε στο mini-van για να επιστρέψουμε μετά τη θαλάσσια περιπέτειά μας στο ξενώνα στη Σκήτη Αγίας, όπου ο οικοδεσπότης μας έχει ετοιμάσει ένα special αποχαιρετιστήριο δείπνο. Καλό κρασί και ελληνική μουσική μας επιφυλάσσει η τελευταία νύχτα διαμονής στην Ελλάδα. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος και ανάπαυση πριν το ταξίδι της επιστροφής. (Διανυκτέρευση σε χερσαίο ξενώνα)

8η Ημέρα: Αναχώρηση από Ελλάδα / Επιστροφή Δυστυχώς, φτάσαμε στην τελευταία μέρα. Παίρνουμε το πρωινό μας και στη συνέχεια μας περιμένει το mini-van για την μετάβαση στο αεροδρόμιο (Αθήνα / Θεσσαλονίκη). Σας αφήνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής με την ελπίδα ότι απολαύσαμε όλοι μαζί ένα αξέχαστο 8μερο. Καλή επιστροφή!


 1144, 

Προσθήκη σχολίου

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση, επικοινωνήστε μαζί μας αποστέλλοντας email στην παρακάτω διεύθυνση
 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα τελευταία νέα μας.